Нови детайли излизат около случая с Хари Магуайър, капитана на Манчестър Юнайтед.

Английският национал участва в бой пред нощно заведение на остров Миконос, изкара две денонощия като задържан в полицията, очакват го обвинения в удар на униформен, както и в опит за подкуп на служители на реда.

Магуайър се прибра днес в Манчестър, след като бе пуснат под гаранция, но от вторник започва делото срещу него. Неговото присъствие не е необходимо, ще бъде представляван от адвокати. Най-скъпият защитник в историята на футбола отрича обвиненията и пледира "невинен".

Според защитата, участието на Магуайър в сбиването на две групи британски туристи на остров Сирос е дошло едва, след като сестра му Дейзи е атакувана с бутилка. При удара тя е с голяма прорезна рана на ръката.

Едва тогава Хари е нападнал въпросните младежи, които преди това е изтърпял да го обиждат доста дълго време. Според защитата, той е наричан "слаб футболист от слаб отбор" - очевидно британците от другата група не са били фенове на Юнайтед.

Снимка: AP/БТА

Свидетели са готови да потвърдят тази част от историята, но също така е неоспоримо и друго. Футболистът е прекарал деня в пиене на алкохол, започнало в ранния следобед.

Компанията му е била голяма, като към нея в един момент са се присъединили съотборниците му в Юнайтед Маркъс Рашфорд и Брендън Уилямс, с техни приятели и годениците им. Бившият световен шампион по снукър Джъд Тръмп също е бил в ресторанта с Магуайър по време на дълга вечеря в четвъртък.

Но нито един от тях не е бил с неговата компания след полунощ, когато пред клуба "Фабрика" се е стигнало до скандалите и боя.

Според други очевидци, сметката в ресторанта за вечерята, на която с били около 25 души, е надхвърлила 70 000 евро. Магуайър е пил само бира, докато приятелите му са поръчвали и уиски, и шампанско.

Прогнозите в Гърция са, че звездата на Юнайтед ще се размине с най-тежката присъда и няма да влезе в затвора. Далеч по-вероятно е да бъде глобен солено. Условна присъда също е вариант. При всички положения обаче, репутацията му е накърнена и се очаква мениджърът на клуба Оле Солскяр да му отнеме капитанската лента.

"Нуместно ще е за клуба и за играча да коментират случая - написа Юнайтед в официална позиция. - След неговото явяване в съда и това, че е предирал невинен, следим делото от близо."

Снимка: AP/БТА