Магьосникът, който правеше механизма на Барселона да работи в най-силните години на този отбор, се отказва.

Шави Ернандес, който от 4 сезона играе в катарския Ал Сад, обяви оттегляне от активна кариера в края на тази спортна година.

Това е след 4 седмици, в които "за последен път ще завързвам футболните си обувки", каза Шави пред испанския в. "Марка".

39-годишният полузащитник спечели всичко с Барса и испанския национален отбор, а след края на сезона ще продължи да работи за организацията Generation Amazing.

Тя е активната програма по футболната част от организацията на Мондиал 2022, който е в Катар. Но легендата има и други планове, които ще опита да развие успоредно с ангажимента си на посланик в организацията.

"Ще стана треньор - обяви Шави в интервюто си пред "Марка". - Искам да гледам моите отбори да играят по определен начин. Философията ми като наставник ще е това, което съм получил като влияние от Йохан Кройф и Ла Масиа, академията на Барселона. За мен е привилегия, че играх футбол до 39-годишна възраст."

Шави вече е минал необходимите курсове и остава да покрие изпитите за лиценз в УЕФА и ФИФА, за да има право да води отбори в целия свят.