Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан ще вземе решение за бъдещето си през следващата година, след като направи анализ на драматичната загуба на тима му от Аржентина с дузпи на финала на Световното първенство в Катар.

Темата бе основна на пресконференцията на спеца след загубения финал, а спекулациите са, че следващият треньор на "петлите" ще се казва Зинедин Зидан.

"Не сте първите, които ме питат това. Дори и да бяхме спечелили, нямаше да мога да ви отговоря тази вечер, обясни Дешан пред медиите. - Разбира се, много съм тъжен за играчите и щаба, но ще имам среща с президента на федерацията в началото на следващата година и след това ще разберете", добави той.

Интересното е, че президентът на Франция Еманюел Макрон беше забелязан да говори с Дешан след мача и е окуражил 54-годишния специалист да остане на поста си.

"Разбира се, помолих Дидие Дешан да продължи. Искам да остане. Казах му, че трябва да продължи!", заяви Макрон за RMC Sport.

Настроенията във френските медии са положителни към треньора, като липсват критики или обвинения за загубата във финала.