Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов сподели очакванията си за мача с Ботев Пловдив, който е в събота от 20 часа. Заради наказание сектор А на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде затворен, но Мъри даде да се разбере, че, според него, феновете на "сините" не са проблемни.

Както е ясно, санкцията бе наложена заради хвърлена бомбичка по време на дербито с ЦСКА, която рани в крака човек от щаба на "армейците". Според Стоилов обаче, това е нормална футболна атмосфера, въпреки че заяви все пак, че клубът не подкрепя ексцесии.

"Надявам се да не се отрази празният сектор А. Другите сектори почти са разпродадени. Футболистите ще имат нужната подкрепа. Не е приятно, когато се слагат изкуствени ограничения откъм присъствие на привърженици. Това е като лека катастрофа, като клуб, който е продал над 6 хиляди абонаментни карти. Клубът не подкрепя такива прояви, но заради 1-2 привърженици не може да страдат 20 хиляди. Левски е силен, когато е с феновете си и играе футбол.

Ако нашите привърженици не са дразнени, не създават проблеми - на нашия стадион и в провинцията. Един-два единични случая винаги може да има. Нямаме никакви притеснения. Аз знам, че нашите привърженици искат да гледат Левски. Естествено, някой път са малко по-емоционални, ама то пък без димките ще сме като на театър. Футболът не е театър, така че аз също разбирам по-пламенните фенове", обясни Мъри.

Колкото до мача с Ботев, спецът ще може да разчита на възстановените след травми Сонко Сундберг и Абдулахи Шеху.

"Нямам проблем с избора на състав. Според мен, сме по средата на пътя, на който аз искам да виждам Левски. Искам по-сериозно да контролираме мача и да се представяме по-добре в защита. Концентрацията ни всеки мач трябва да е на най-голямото ниво. Не можем да намерим баланса, получаваме голове. Принуждаваме се да правим ротации.

Сега имаме футболисти за всички позиции. Всеки трябва да заслужи мястото си в Левски на терена. Там трябва да се защитава. Може да се вземе най-скъпият футболист и нищо да не играе, а най-евтиният бързо да се адаптира и да заиграе добре. Искам да видя повече агресия", допълни Мъри.