Левски няма да играе дефанзивно срещу Лудогорец, а ще гони победата.

Това увери треньорът на "сините" Станимир Стоилов преди първия полуфинал между двата тима за Купата на България. Двубоят е утре от 19 часа на стадиона в Разград.

Левски ще е без контузения си вратар Николай Михайлов, който ще бъде заменен от юноша. Под въпрос е и участието на халфа Илиян Стефанов, но въпреки проблемите Мъри бе категоричен, че тимът му няма да изпада в глуха отбрана.

"Имаме някакво стабилизиране в игровото си поведение и напредък в игровия стил. Нашето настроение винаги е бойко.

Публиката ни очаква от мен и отбора една динамична игра. Нямаме какво да губим. Няма да играем опълченски и да чакаме. Левски трябва да изглежда гордо във всеки мач. Няма да е изненада, ако Лудогорец играе по-добре от нас.

Футболистите нямат друг ангажименти, овен да играят на 100% във всеки мач. Всеки мач искам да играем за победа и да вкарваме голове", коментира Мъри.

Той обаче все пак призна, че тимът му трябва да е внимателен и да си осигури добър резултат преди реванша в София.

"Когато играеш срещу Лудогорец, трябва винаги да си внимателен. В моята треньорска практика прекалено малко се интересувам как ще играе противникът. За мен по-важно е как ще играе моят отбор. Лудогорец си инвестират нужните средства и затова са хегемон.

Утрешният мач е доста ключов за амбициите ни за участие в европейските турнири. Атакуваме от прекалено изоставаща позиция тези наши цели. Важното е треньорите да казваме всеки път истината. На този етап играем периферна роля в първенството", допълни Мъри.

Накрая спецът призна, че Левски води преговори за оставането на Филип Кръстев и през следващия сезон. В момента халфът играе като преотстъпен от белгийския Ломел.

"Имаме проведени разговори за Филип Кръстев. Имаме желание да остане при нас, играчът също има желание да остане тук. Всичко зависи от клуба му и ще разберем скоро. Аз също нямам много време, защото трябва да търся футболист на неговата позиция", обобщи Стоилов.