Станимир Стоилов определи като историческа елиминацията на ПАОК, след 3:1 общ резултат и продължаването на Левски напред в турнира Лига на конференциите.

Още след жребия Левски бе тотален аутсайдер срещу доста по-скъпата и класна селекция на гърците, а тогава Стоилов определи евентуалното елиминиране като "чудо".

Днес той призна, че чудото се е случило, но с оглед показаното в двата мача, изходът и класирането на неговия тим е напълно логично.

Емоционалният треньор на Стоилов каза, че след тези над 10 години мъка, които феновете на клуба трябваше да преживеят, това е едно перфектно и историческо завръщане в Европа. Той нареди тези два мача сред петте най-добри, които има начело на Левски.

"Още при изтеглянето на жребия казах, че това ще е футболно чудо. То си е чудо, но с оглед показаното в двата мача, има и доза логика в нашето класиране.

Тази победа за нас е много ценна, това е исторически ден за Левски след мъките в последните 10-13 години. Ние победихме един много силен отбор със сериозни футболисти и много качествен треньор.

При всички положения тази елиминация влиза в топ 5 на мачовете ми начело на Левски. Да не забравяме, че елиминирахме отбор без подкрепата на нашата публика. Поздравявам феновете на ПАОК, които създадоха страхотна атмосфера, почти толкова добра, колкото нашата на "Герена" преди седмица.

Днес нямаше да е справедливо да спечелим. ПАОК държеше инициативата, но ние бяхме отбора с головите положения. Но за нас следващия кръг ще бъде по-тежък от гледна точка на това, че противникът ни няма да бъде от класата на ПАОК. Там очаквам доста по-трудни мачове, защото ние ще сме отборът с контрола. До края на август не трябва да мислим за нищо друго, освен мачовете в Европа.

Когато 10 години не си бил фактор в Европа, ти трябва да заложиш всичко, за да се върнеш на голямата сцена.

Откакто се завърнах в отбора направихме прекалено големи скокове, прескочихме етапи и непременно ще има крачки назад. Но клубът достигна тук най-вече заради феновете. Имаме още много проблеми като клуб, не трябва да го забравяме.

Никога не съм очаквал, че европейското ми завръщане с Левски ще се случи по подобен начин. Може би за хората това бе най-подходящият момент. Най-вече за всички хора, които страдаха, поздравявам ги.

Но с такива победи каляваме футболната увереност на играчите, каляваме характера. Те виждат, че няма невъзможни неща във футбола. След като си оставил за два мача ПАОК да има реално две положения, това говори за много добро ниво в защита. Вкарахме им и три гола, не мисля, че има още какво да желая.

Видяхте, че в този мач и предишни, въпреки ограничения брой играчи, всички се представиха на ниво.

Няма да е незаслужено, ако кажем, че Левски направи една огромна крачка в Европа", сподели той.