Треньорът на Левски Станимир Стоилов е доволен от началото на подготовката на отбора.

"Сините" вчера заминаха за Дубай, където ще изкарат около месец подготовка.

"Общо взето всички футболисти са се постарали първо да починат и после да изпълнят минималната програма, която им бяхме дали. Надявам се да са в добро функционално състояние за етапа, в който се намираме. Той е доста първоначален. Всички ми се виждат амбицирани, виждат ми се мотивирани да работят. Клубът се постара да осигури максимални условия като качество от всяко естество за подготовка. Най-важното в избора на Дубай е, че няма да има лоши дни, няма затваряне на терени, пропускане на мачове. Времето е винаги добро, а разликата с Турция е съвсем минимална, цените вече навсякъде станаха големи. Темата малко се преекспонира, но когато си Левски, трябва да мислиш къде можеш да подготвиш футболистите на най-добро ниво", коментира Стоилов в интервю за клубната телевизия.

С Левски вече тренират и новите попълнения Рикардиньо и Кристиан Димитров.

"Двамата трябва сами да намерят своето място в отбора. Надявам се да се впишат в отборния стил и начин на игра, и в нашия колектив, който е силата на Левски. И двамата идват с общи амбиции. И двамата са имали проблеми с намиране на игровия си ритъм. Кристиан доста време не е играл. Сега е моментът и да потренира, и да поиграе. Аз смятам, че той има голям потенциал, който още не е го е разкрил. Рикардиньо също не е имал толкова много игрови минути в Гремио и в отбора, в който беше преотстъпен. Той има мотивация да намери себе си и да покаже най-добрите си игри и естествено, ако може, да направи следващата стъпка", каза Стоилов.

Специалистът се надява след зимната подготовка всички да подобрят нивото си и отборът да изглежда още по-добре през пролетта.

"Трябва продължим да изграждаме игровия стил, да подобрим още неща и във фаза атака, и в защита. Явно е, че в атака пропускаме доста положения, с които да затворим мача. В защита от всяка грешка, която допускаме, се получава гол. Значи там трябва да сме безупречни. Ще продължим да работим и в двете направления", каза Стоилов.

"Всеки има накъде да расте, накъде да се развива. Ако всеки прибави нещо, ако всеки добави по малко, отборът ще изглежда много по-добре. Имаме изключително млад състав, с добра сплав между млади и опитни. Младите имат потенциал и качества, които трябва да разкриват всеки изминал ден. Имаме и двама-трима достатъчно опитни, които усещат пулса, усещат нуждите на Левски", добави той.

Старши треньорът на "сините" заяви, че целта през пролетта е спечелване на място в Евротурнирите.

"Трябва да се готвим за сериозна година, да се опитаме да се класираме за Евротурнирите и да радваме хората с добра игра и себераздаване. За Левски е важно да играе добре и да са побеждава", каза той.

"Левски вече сглоби млад отбор, който има бъдеще. В най-лошия случай този отбор през 2023-а ще може да се самоиздържа. Левски създаде стил и начин на работа, показа авторитет в играта си, показа сила в игровите си действия. Когато един отбор играе добре, тогава има интерес към негови футболисти. Ако един отбор играе т.нар. антифутбол, играчите му да имат никаква цена. Миналия януари имаше предложения за наши играчи за 0 лева, а сега имаме оферти за милиони. На този етап, ако има предложение, което устройва клуба, всеки играч може да бъде продаден. Ако това стане, ще търсим веднага входящ трансфер, който да има по-лесна аклиматизация, но също и перспектива. С нас има голяма бройка играчи по на 16-17 години. От тях също зависи. Трябва да гледат амбицията и желанието в опитните играчи и футболистите, които са в първия отбор, за да могат и те да растат", добави Стоилов.

Той се надява през втория дял от сезона феновете на Левски да продължат да подкрепят силно отбора, който пък да ги зарадва с добри игри и с победи.

"Надявам се феновете ни да продължат единството, обичта и подкрепата към Левски. Ние като отбор трябва да ги радваме с добри игри с победи. Ако продължим заедно, можем да направим много добри неща. Феновете ще бъдат навсякъде с отбора. Дай Боже и ние да ги дарим с повече радост", каза Стоилов.