Станимир Стоилов застана пред медиите преди утрешното домакинство на Левски срещу Локомотив (Пловдив).

"Сините" влязоха в серия от негативни резултати и неубедителни игри, но въпреки това Стоилов вярва, че играчите му ще реагират по очаквания от тях начин утре вечер.

Той заяви, че ако отборът му не спечели следващи две тежки домакинства срещуи Локомотив и ЦСКА 1948, то максимумът, който ще може да преследва през този сезон е квота за европейско участие.

"Нормално е да очакваме реакция от футболистите. Трябва да се върнем към пътя на победата. Мисля, че играчите са мотивирани. Локомотив (Пловдив) е добър отбор, играе комбинативен футбол. Очаквам да стане футболен празник. Тази година Локомотив направи добър старт. Победиха категорично Славия, където ние загубихме. Те са сериозна задача за нас. Ако не играем на максимума, възможно е да бъдем изненадани, но за нас е важна добрата игра и победата.

Това е добър момент футболистите да покажат нивото и класата, които показаха в дербитата. Тренираме, далеч съм от мисълта, че за седмица ще можем да решим всички проблеми. Утре трябва футболистите да изиграят мача на максимална скорост и динамика.

Истерия се създаде след 2-3 победи на Левски. Оказа се, че не сме толкова страшни. Отключихме негативизма и злобата към Левски. Това значи, че си вършим добре работата.

Ако не спечелим двете домакинства, ще трябва да се борим максимум за квотите за Лига Европа. Ние не се отказваме, ще се борим. Футболистите трябва да разберат, че всяка грешка вече може да се окаже трудна за наваксване. Изравнени са първите 10 отбора. Ние трябва да направим всичко възможно, за да играем по най-добрия начин", заяви Стоилов.