Майката на Деле Али коментира шокиращата изповед на своя син, който в интервю пред бившия английски национал Гари Невил разкри смущаващи неща за своето детство.

Само преди няколко години Али бе смятан за един от най-големите таланти в световния футбол, но кариерата му бързо тръгна надолу, съпътствана от доста проблеми около играча.

В своята изповед той говори за клиниката, в която е влязъл да лекува менталните си проблеми, за пристрастяването към хапчетата за сън, както и за кошмарите от своето детство.

Именно те предизвикаха най-сериозен отзвук, защото бившият играч на Тотнъм разкри, че е бил жертва на сексуален тормоз от приятел на майка си, бил е пратен за "дисциплиниране" при баща си в Нигерия, а освен това на 12-годишна възраст е бил даден за осиновяване в друго семейство.

Биологоичната майка на Деле Али, с която той не общува от доста време разкри, че дълго е плакала след интервюто, но и внесе уточнение около някои от твърденията на играча.

По думите й, тя никога не е подозирала за сексуалния тормоз от нейния бивш приятел, а пращането в Африка не е имало за цел дисциплиниране или наказание на Деле Али.

"В Лагос той живееше в хубав квартал и учеше в едно от най-добрите училища в цяла Нигерия. Имаше личен шофьор, който го взимаше от училище, а в този период баща му се грижеше добре за него".

Това е в контраст с думите на самия футболист, който по случая сподели: "Изпратиха ме в Африка, за да се дисциплинирам, а след това ме върнаха. Беше ужасно. В къщата имаше поне по 10 души".

Снимка: Getty Images

Майката на Деле Али отрече и версията му за осиновяването от друго семейство. По нейните думи, той е прекарвал пет дни от седмицата при негов приятел, защото просто тя е нямало как да си позволи всекидневното пътуване до академията на МК Донс, откъдето халфът започва кариерата си.

"Никой не е осиновявал Деле. Когато беше на 13 той започна да тренира в МК Донс пет дни в седмицата. За удобство той започна да остава в къщата на свой приятел, а през уикендите се прибираше у дома. Беше трудно да си позволим живот далеч от дома, но нямахме кола и ми беше трудно да го заведа на тренировка", сподели тя.

Версията на Деле Али по този казус е: "На 12 бях осиновен от прекрасни хора, създадени от Господ. Помогнаха ми много, но проблемът беше, че не им споделях. От 12-годишна възраст бях с тях, а на 16 започнах да играя професионален футбол. Преди това майка ми беше алкохоличка, но не я виня за всичко, което се случи".

Снимка: Getty Images