Очевидно е, че Килиан Мбапе напуска ПСЖ след края на сезона. Това стана ясно по време на мача срещу Монако от френската Лига 1, завършил -0:0.

След срещата парижани остават убедителен лидер с 8 точки аванс (но и мач повече), като всички погледи бяха насочени към Мбапе.

Той започна като титуляр, но очевидно не даваше максимума от себе си и повече се стараеше да не се контузи, отколкото да помогне на отбора.

Това не остана незабелязано от треньора Луис Енрике, който замени голямата звезда още на почивката.

А в коментара си след мача потвърди, че причината не е контузия.

"Рано или късно ще ни се наложи да свикнем да играем без Мбапе. Опитвам се да взимам най-добрите решения за отбора. Когато Килиан си тръгне, ще трябва да се справяме без него. Дали това е наказание за Мбапе? Пак повтарям: трябва да се научим да играем без него. Не искам да споря. Решението е мое и го взех в името на отбора" добави Луис Енрике.

След като беше сменен пък, Мбапе не свали усмивката от лицето си и в продължение на няколко минути говори по телефона, преди да се качи на трибуните и да догледа срещата.

Очевидни сигнали в потвърждение на купищата писания, че нападателят вече е информирал ПСЖ за решението си да напусне клуба след края на сезона и да премине в Реал Мадрид.