Мениджърът на Челси Греъм Потър разкри шокиращи подробности от последните седмици, в които е под огромно напрежение за уволнение.

Серията слаби резултати е причина името му да не слиза от заглавията, но клубът към момента не прибягва до такъв ход. Челси има една победа в последните си 10 мача във всички турнири, което е стряскаща форма за отбор, пълен с класни играчи и похарчил 600 милиона евро за трансфери през лятото и януари.

Потър говори преди неделното дерби с Тотнъм, като разкри, че има много по-големи проблеми от критиките в медиите.

"Труден момент, определено - каза винаги спокойният английски треньор. - Получавам имейли и съобщения, които не са никак приятни. Най-лошото е, че някой от тях ми пожелават да умра. Други ме заплашват, че ще ми причинят това. Това не просто не е приятно, а е направо необяснимо, но такъв е светът, в който живеем.

Имаше наистина ужасни неща... Ще умреш и ти, и децата ти... И такива неща прочетох.

Семейството ми минава през ужасен период. Не мога да седя тук и да ви лъжа, че не ми се отразява. Или че не се отразява на семейството ми.

Естествено, че сме притеснени. И естествено, че не ми е лесно да работя в такава обстановка. Психически, това е огромно изпитание за всички около мен.

Но знам, че няма смисъл да се оплаквам.

Има страшно много хора по света, а и в тази страна, които имат далеч по-труден живот от моя. Виждате какво се случва - стачки, ежедневни проблеми и нестабилност.

Какво им пука на хората за някакъв си футболен треньор. Но бях длъжен да кажа какво се случва, защото никак не ми е лесно.

Разочарован съм, меко казано. И макар да опитвам да не показвам емоции в работата си и пред медиите, повярвайте, че те са много силни."