Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник сподели мнение, че трябва да се приложат значителни промени за отборите във Висшата лига.

Той смята, че тези отбори изобщо не трябва да играят в Купата на лигата, чиито четвъртфинали се състояха в последните два дни. Според него този турнир не е значим и само натоварва програмата, която и без това е трудна за изготвяне.

Освен това Рангник препоръча изцяло да бъдат премахнати преиграванията в турнира за Купата на Англия. Такова правило през този сезон вече беше прието за третия и четвъртия кръг на надпреварата.

"Английското е единственото топ първенство с два турнира за купи. Във Франция вече премахнаха втората. Трябва да говорим за това и да го дискутираме. Купата на Лигата трябва да се остави за отборите от трета и четвърта дивизия, които могат да се облагодетелстват финансово то нея. Това трябва да се обсъди заради натоварения календар с твърде много мачове.

Другото нещо е Купата на Англия и преиграванията. Правилото беше променено и това е хубаво. В другите държави никъде не виждате преигравания", каза Рангник.

Другото правило, за което се спори, е дали да има пет смени във Висшата лига. Тази мярка вече беше приложена в другите големи първенства, но не и в Англия.

По-малките отбори във Висшата лига са против прилагането, тъй като смятат, че то облагодетелства големите отбори.

"Само в Англия не се приема да има пет смени. Беше решено, че всеки отбор може да прави пет смени заради пандемията преди 18 месеца. Мисля, че това бе правилно, за да имаме повече опции и да пестим енергията на играчите. Същото е валидно и сега. Ситуацията е същата като преди година и половина и не виждам причина да не се приложи отново", добави германецът.