Лионел Меси официализира новината, която всички фенове на футбола подозираха, но не искаха да огласяват преди да излезе от устата на аржентинския гений.

А именно, че Световното първенство в Катар през следващия месец ще е последното, на което ще видим Меси.

35-годишният футболен гений даде интервю пред "ESPN", в което каза, че решението му е категорично и няма как да се промени. Дори и след четири години той все още да играе футбол, то със сигурност няма да е на ниво Мондиал.

Меси дори и заговори за бъдещето си, което поне на този етап не е като треньор, но самият той загатна, че човек никога не знае какво ще му поднесе животът.

"На този етап нямам никакво намерение да бъда треньор, но и Зидан говореше така, а се озова с три поредни трофея от Шампионска лига като треньор.

По-скоро виждам себе си в ролята на спортен директор, да успея да изградя клуба, да помагам на треньорите, но самият аз да не бъда такъв.

Световното първенство в Катар ще бъде последно за мен, решението е взето.

Броя дните до него, нямам търпение и дори съм леко изнервен. Изобщо не смятам, че Аржентина е топ фаворит, защото има няколко отбора, които са по-добри от нас.

Когато спечелихме Копа Америка просто не можех да повярвам. Нямам обяснение на емоциите, просто получих това, което ми липсваше, трофей с родината.

Но в крайна сметка един ден не искам ад бъда запомнен с трофеите си, а с това, че съм добър човек. Не гледам на себе си като на велик играч, а като един от всички останали. Когато мачът започне, всички сме еднакви", сподели той.