Лионел Меси отива на последния си Мондиал в Катар след малко повече от месец, а отборът на Аржентина е сочен за един от фаворитите за титлата.

Той е в серия от 35 поредни мача без загуба, спечели Копа Америка преди година и е в страхотна форма.

Но Меси вижда други два състава като най-ярки претенденти за титлата.

Или поне - това е психологическият му подход преди турнира, с който да отклони вниманието и очакванията към него и аржентинския отбор.

"На световното първенство никога не се знае - каза Лео в интервю за DIRECTV Sports. - Играл съм на няколко, знам какво се случва, когато влезеш в елиминациите. Мачовете са много напрегнати и може да стане всичко.

Ако трябва да избера фаворитите, започвам с Франция. Познавам ги добре, те имат една и съща група футболисти, които са заедно вече доста години. И с един и същ селекционер - Дешан.

Спечелиха миналото световно и бяха основен фаворит на европейското. Там допуснаха моменти на разконцентриране и това им струва скъпо, както е на всяко голямо първенство. В Катар няма да направят тази грешка.

До тях слагам Бразилия по същите причини. Отбор, който е заедно от дълго време, с треньор, който също работи доста години с тях - Тите. Това са моите големи фаворити за титлата."