Лионел Меси си поигра със защитата на Хаити и вкара хеттрик за Аржентина в контрола в Буенос Айрес. Пред пълните и пеещи трибуни на "Ла Бомбонера", домакините спечелиха с 4:0 на изпроводяк за Русия, където от тях нацията - както е винаги - очаква световната титла.

Меси наниза головете си в 17-ата (от дузпа), 58-ата и 66-та минути, преди да асистира за попадението на Серхио Агуеро в 69-ата.

Това бе шести хеттрик на магьосника с номер 10 за Аржентина, както и голове под номер 62, 63 и 64 за родината му. В 124 мача, което прави коефициент по-добър от попадение на всеки 2 двубоя!

Стадионът пееше "В ръцете на Лео Меси, ние вярваме, че всичко е възможно", но звездата на Аржентина и световния футбол побърза да охлади ентусиазма след мача.

"Не отиваме на това първенство като кандидат за титлата, но сме добър отбор - каза Лео. - Големите очаквания дотук никога не са ни помагали. Трупаме самочувствие и ставаме по-добри, но не бих казал, че сме сред фаворитите.

Радвам се, че хората тази вечер бяха много позитивни и ни дариха с овации и любов. Имало е случаи, когато имаше и доста обиди към нас през годините.".

Вестниците изобщо не мислят като Лео. "Донеси ни титлата, Лео!", вика от първа страница в. "Оле".

А в коментар за контролата, изданието пише: "Аржентина не е най-добрият отбор на света, нито пък има най-добрите играчи. Но в сърцето на всичко е Меси, а с такъв футболист в състава, ние мечтаем, че всичко е възможно.".