Легендарният треньор Люпко Петрович е преместен в специализирания институт за рехабилитация.

На 29 юни той бе хоспитализиран в болница "Свети Сава", след като получи два мозъчни инсулта и предизвика катастрофа на новото околовръстно шосе в Белград, като влезе в насрещното.

"Той се възстановява добре и сега му е нужна рехабилитация. Заради това ще остане в института толкова, колкото е необходимо. Най-важното е, че възстановяването му върви в правилна посока. Вече няма мозъчни кръвоиливи, говори по-разбираемо, но с малки проблеми. Всичко ще се оправи", категоричен е източник на informer.rs.

"Познавам персонално Люпко. Беше ни пациент, направихме няколко теста на сърцето му. Това, което му се случи, ме разтърси", заяви известният кардиохирург Милко Ристич.

Той е лично отговорен за лечението на треньора, като демонстрира оптимизъм за пълното му възстановяване.

"Доколкото знам, е в стабилно състояние, това е доста обнадеждаващо. Не мога да кажа повече. Надявам се всичко да се развие в правилната посока. Не съм ходил при него, но се информирам непрекъснато. При такъв случай на мозъчно увреждане най-успешно е медикаментозно лечение в изкуствена кома. Това е да няма нужда от много кислород в мозъка.

Трябва да съм реалист. Прогнозата за възстановяването му е все още неясна. Мисля обаче, че ще се справи. Първите 48 часа бяха най-критични, а той излезе от тях в стабилно състояние", добави специалистът.