Легендарният футболен треньор Люпко Петрович предизвика тежка катастрофа в родината си Сърбия, информират местните медии.

76-годишният треньор е влязъл в насрещното платно на новооткрития околовръстен път край Белград, където продължава да се движи с висока скорост в продължение на стотици метри.

След това джипът на Петрович се удря тежко в друг автомобил, а като по чудо двамата водачи са се разминали без тежки наранявания.

Те са били настанени в болница с леки оплаквания. И на двамата е била направена проба за алкохол, а резултатът е отрицателен.

Очевидци твърдят, че макар да е бил в насрещното платно, джипът на легендарния треньор се е движел с доста висока скорост, като движението му е продължило доста метри след инцидента.

В социалните мрежи се появи видео, на което ясно се вижда абсурдната ситуация, в която джипът на легендарния треньор лети с бясна скорост в насрещното платно, уловен е дори и моментът на катастрофата.

Според медиите в Сърбия, Петрович се е извинил за постъпката си, но се очаква срещу него да бъде повдигнато обвинение за безразсъдно и опасно шофиране.

Люпко Петрович е треньорът, извел Цървена Звезда до Купата на европейските шампиони през 1991-а, като след това специалистът остави следа и в родния футбол с престоите си в Левски, Литекс и ЦСКА.