Борислав Михайлов говори пред медиите, след като подаде оставка като президент на Българския футболен съюз по-рано днес.

Легендарният вратар обаче отказа да отговаря на журналистически въпроси, а просто прочете от лист хартия предварително подготвени изказвания.

В тях той подчерта всичко, което е било свършено от БФС под неговото ръководство, а ето и най-интересното от това, което сподели:

"Подавам оставка, няма да отговарям на въпроси. Нито един клуб не ми иска оставката, а мен ме избират клубовете. Само през медиите се искат оставки. Организационната структура на БФС бе подобрена, осъществихме дигитализация, над 30 процента е увеличението на тв правата, изградихме 19 терена, до края на годината ще бъдат открити още три. Горд с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка

Откакто се завърнах начело на БФС, ръководството на футбола и цялата администрация, бяхме подложени на нечуван натиск, критики, лъжи и агресия, но въпреки това успяхме да изпълним голяма част от целите, които заложихме в стратегията ни за развитие, която беше приета на последния конгрес, който спечелихме. Националният отбор не се представи на нивото, което всички искахме. Когато става въпрос за топка, няма как да се дадат гаранции за успех. Всичко останало, което е зависило от мен, е изпълнено"