Кристиано Роналдо и поведението му докато се бори с коронавируса, продължават да са една от основните теми в Италия.

Роналдо даде положителен тест докато бе на лагер с националния тим на Португалия в покрайнините на Лисабон преди 2 седмици.  Въпреки задължителната карантина, която трябваше да изкара на място, той се качи на частния си самолет и се прибра в Торино.

Едва след това обяви, че ще се изолира в собствения си дом край града в Северна Италия.

Действията му нарушават всички протоколи около вируса, макар по време на полета с частния си самолет и прибирането от летището, Роналдо да е избягвал контакт с всеки.

Той не е трябвало да лети, а да влезе в карантина в родината си.

Медиите на Апенините реагираха възмутено, защото темата е чувствителна в страната - областта Ломбардия, а и цяла Италия, бяха много сериозно засегнати от пандемията още в първите месеци след появата на вируса в Европа.

Поредните нападки към него дойдоха от страна на италианския министър на спорта - Винченцо Спадафора, който определи поведението му като арогантно и безотговорно. 

"Това, че си невероятен футболист и голяма звезда, не ти дават право да правиш каквото искаш в личния си живот.

Той се държи арогантно и абсолютно безотговорно. Това, което Кристиано Роналдо направи, е абсолютно неуважение към институциите както в родината му, така и в Италия", сподели той.

Спадафора бе един от хората, които призоваха Италианската футболна федерация да накаже Роналдо, независимо от факта, че е огромна звезда и от основно значение за популярността на Серия "А".

Ювентус защити звездата си и коментира, че са спазени всякакви мерки за дистанциране на играча от контакти при заминаването от Португалия и при пристигането в Италия.