Лудогорец излиза днес в реванш от втори квалификационен кръг на Шампионската лига срещу словенския Олимпия, като гостуването в Словения стартира в 21 часа.

Резултатът от първия мач е 1:1, а предаването на двубоя довечера е по Btv action.

Срещата се очертава да е много трудна за българския първенец, след като в двубоя в Разград се видя, че съперникът е корав, силен физически и отлично организиран.

Повечето спортно-технически аргументи плюс факторът "европейски опит" са на страната на Лудогорец и именно затова тимът от България остава фаворит на букмейкърите.

Но ще трябва да направи голям мач на стадион "Стожице", за да премине в трета квалификация на турнира на шампионите.

Там чака Галатасарай или Жалгирис (2:2 в първия мач).

Отборът на Ивайло Петев ще е без контузения си нов нападател Квадво Дуа, както и без болния Тодор Неделев днес.

"В първия мач не бяхме убедителни - призна наставникът преди заминаването за Любляна. - Създадохме все пак три или четири чисти положения. Най-важното е да играем като отбор.

Трябва ни повече контрол над топката и по-голяма сигурност в нашите действия. Не мисля, че те ще играят по различен начин от първия мач, но за мен е важно ние как ще изглеждаме.

Лудогорец е играл и мачове срещу по-тежки съперници, при това немалко".

Словенците с име Олимпия са кошмар за българския футбол от 90-те години, когато "зелените дракони" от Любляна на двата пъти елиминираха силни отбори на Левски в Европа.

Този клуб, който днес е съперник на Лудогорец, не е онзи от мачовете със "сините" - той фалира през 2004 г. Но пак носи това име и прякора "дракони", както може да се види и от щампата на екипите на играчите.

Така довечера шампионът на България трябва да избегне трети кошмар с име "Олимпия" за родния футбол, за да продължи в трета квалификация на турнира.

И да остане в играта за най-голямата си цел през сезона - влизане в групите на надпреварата на шампионите.