Младежите на България и Русия завършиха наравно 0:0 на стадион "Славия" в европейска квалификация за първенството през 2021 г.

Това беше втори мач за нашите и те отново се представиха на добро ниво дни след най-убедителната си победа от 23 години насам - 4:0 срещу Естония като гост.

България игра офанзивно срещу талантливия отбор на "Сборная" и първото полувреме предложи двуостра игра с положения пред двете врати.

Алекс Петков и Калоян Кръстев отправиха удари с глава, а на отсрещната врата звездата Фьодр Чалов не намери целта. Пробваха се също Константин Кучаев и Иван Обляков, но без успех.

Снимка: БТА

Най-добрият за българите шанс бе за нападателя на Славия Кръстев, който стреля от добра позиция, но ударът му бе спасен от Александър Максименко.

В 53-та минута гол на руснаците бе отменен заради нарушение на Игор Дивеев срещу българския вратар Даниел Наумов.

Десетина минути преди края дойде най-добрият шанс за гостите. Николай Расказов изпусна от непосредствена близост. Нашите имаха късмет.

Мако преди края резервата на Русия Иван Игнатиев получи заслужен червен картон след удар без топка срещу Петко Христов.

Снимка: БТА

Голове не паднаха и България е на второ място в квалификационната си група с четири точки след два мача. Поляците са първи с шест точки, а Русия е на трето място също с четири, но по-лоша голова разлика спрямо нас.

В тази група са още отборите на Латвия, Сърбия и Естония. През октомври играчите на Александър Димитров приемат Сърбия и гостуват на Латвия.