Младият диамант в състава на Рома - Кристиан Волпато, отказа да играе на Световното първенство в Катар.

След тежки 11-часови преговори и отчаяни опити за убеждаване, той е отказал предложението да защитава страната, в която е роден - Австралия.

18-годишният Волпато, който от няколко седмици прави истински фурор с екипа на Рома, е роден в Кампърдаун - предградие на Сидни, където прекарва първите 16 години от живота си.

През 2020-а обаче идва офертата от Рома, а Волпато отива в страната на своите родители и сбъдва професионалната си футболна мечта.

В последните седмици той имаше няколко ключови прояви в селекцията на Жозе Моуриньо, а това веднаха привлече интереса на австралийския селекционер Греъм Арнолд.

Пред медиите в страната той заяви, че в рамките на 11 часа е провел няколко разговора с играча, който обаче е отказал гарантираното му място на Мондиала в Катар.

"В крайна сметка това е негово лично решение, няма какво да направя", заяви Арнолд.

Самият Волпато, който има четири мача за юношеските формации на Италия отговори на стотиците критики от австралийски фенове и заяви, че в момента е фокусиран върху клубната си кариера и не е готов да направи избор за коя страна на играе.

Решението му бе подкрепено от неговия треньор Жозе Моуриньо.

За всички обаче е ясно, че в главата на Волпато няма колебание - мечтата му е Скуадра Адзура, защото в противен случай той едва ли щеше да изпусне шанса да играе на Световно първенство едва на 18-годишна възраст.