Уикендът ни поднесе едно специално усещане - България игра в Храма на световния футбол "Уембли". Е, резултатът не бе особено специален за нас, но... нищо неочаквано за всеки с изострено чувство за реализъм.

Какво се случи в "Трите мача" за уикенда, в които ние и вие активно търсим да прогнозираме най-интересните събития във футбола и спорта?

Англия - България 4:0

Англичаните играха, ние опитвахме да се учим. Очаквано, един от най-прогресиращите и класни национални отбори в света ни победи. Чак да се правят трагедии от такова поражение ни се струва доста прекалено, та ние преди два месеца паднахме от Косово...

Хари Кейн ни вкара три пъти, два от головете му дойдоха от дузпи (и един му подарихме с нелепа грешка в нашето наказателно поле). Попадение имаше и на Рахийм Стърлинг.

Сърбия - Португалия 2:4

Белград пееше за Меси, но на терена вилня Роналдо. Сърбите опитаха да ядосат Кристиано, скандирайки името на големия му съперник за трона. Но европейската квалификация мина под диктовката на актуалния шампион на континента. Вкараха Уилям Карвальо, Гонсало Гуедеш, Роналдо и Бернардо Силва - 4:2 насред "Мала Маракана", където Сърбия не бе допускала четири попадения от края на 80-те (тогава като Югославия от Англия).

Хабиб Нурмагомедов - Дъстин Порие - победа за Хабиб

Хабиб се завърна. След 11 месеца извън клетката на ММА, дагестанецът надви Порие и взе 14-а победа в UFC. Баща му за първи път дойде да го гледа на живо, сигурно е бил трогнат. Светът се възхити на боеца, който е тренирал срещу мечки като юноша в родината си. Както и на джентълменското взаимно уважение между Нурмагомедов и Порие, контрастирали с изблиците на омраза и гняв, когато Хабиб отказа Конър Макгрегър преди почти година. Не е изключено да видим и реванш на двубоя с ирландеца.

Играта

Да ви се похвалим - познахме и трите изхода от събитията в играта. Разбира се, направиха го и много от вас, общо 60 участника! Страхотна успеваемост.

Томболата определи петима победители за наградите, защото такъв е регламентът. Ето имената, които печелят в "Трите мача" тази седмица:

Денис Златков

Ивайло Илиев

Али Мустафа

Георги Ковачев

Зорница Попова.

Честито на позналите и спечелилите! А вие можете да се включите в играта още този петък с шестия епизод на "Три мача за уикенда".