Египетската звезда Мохамед Салах шокира света на футбола с нетипично решение. Той е отказал да се подложи на изследване със скенер. Причината е, че футболистът не иска да загуби игрова форма ако му се открие контузия, а такава не липсва. Има неизлекувана травма в областта на слабините, която получи по време на финала за Купата на Англия, когато Салах беше изваден принудително в 33-та минута.

29-годишният играч изведе родината си Египет в победа с 1:0 над Гвинея в квалификация за Купата на африканските нации. Преди да бъде пуснат с националната фланелка, клубният му отбор Ливърпул е поискал да направи изследвания със скенер, за да види как върви лечението на стара контузия в областта на слабините. Разтежението може и да е сериозно, защото продължава да мъчи Салах, но той категорично е отказал и на свой риск е отишъл да защитава цветовете на родината си.

"Подобно действие може да доведе до много по-сериозни травми. Категорично не подкрепяме такива импулсивни решения", казаха от лекарския щаб на Ливърпул.

Селекционерът на Египет има крайно противоположно мнение и е доволен от волята на играча си.

"Той пое сериозен риск, за да играе. Това е поведението на един истински лидер, който изгаря за отбора си", каза треньорът на Египет Ехаб Галал.

Това не е първата подобна проява на футболиста. По време на Мондиал 2018 той играе с извадено рамо, след като във финала на Шампионска лига Серхио Рамос го контузи брутално. Тогава Салах се оправда с дълга си към националната селекция на Египет.

"Не мога да пропусна световното. Имам свещен дълг към моята родина. Дори контузен мога да бъда полезен, боец съм и не се отказвам пред болката", каза тогава Салах.