Двама от най-успешните актуални треньори в световния футбол казаха мнението си за отмененото вчера наказание на Манчестър Сити от Спортния арбитражен съд (КАС). Жозе Моуриньо и Юрген Клоп дори не опитаха да бъдат дипломатични в коментарите си по темата. Вицешампионите на Англия са допуснати обратно в Шампионската лига, след като санкцията 2 години да не играят там отпадна при обжалването в КАС.

Сити бе наказан заради нарушения на Финансовия феърплей в европейския футбол.

"При всички положения, това е позор - каза Моуриньо на брифинга си преди мача на Тотнъм с Нюкасъл навън. - "Ако Манчестър Сити няма вина, тогава е позорно да бъдат глобени с 10 милиона. Ако си невинен, не те наказват.

Но от друга страна, ако имаш вина, трябва да бъдеш наказан. И ако не си, това отново е позорно. Не казвам, че Сити са виновни. Казвам само, че ако си невинен, няма да плащаш глобата.

Знам, че парите не са никакъв проблем за тях, но все пак - нелепо е. Ако си виновен, трябва да те извадят от турнира. Аз нямам никакво право да определям кой е виновен и кой не. Критикувам самото решение."

Клоп говори на своята пресконференция преди утрешното гостуване на Ливърпул срещу Арсенал:

"Търся подходящите думи, въпреки че дори не знам дали е редно да коментирам. За съжаление говоря на на родния си език и ми е трудно... (брифингът е на английски - б.р.). Ако трябваше да го кажа на немски, по-лесно щях да намеря думите.

Нека кажем, че това бе лош ден за футбола. Тези правила са направени, за да се спазват. В Германия, ако не си платиш разходите и не покриеш лиценза си, не започваш дори сезона."

Все пак мениджърът на новите шампиони на Висшата лига призна, че има и един позитив за него и отбора му, от отмяната на наказанието на Сити.

"От егоистична персонална гледна точка, аз би трябвало да съм доволен - каза Клоп. - Ако бе останало решението и бяхме в ситуация, в която Сити трябваше да играе 10-12 мача по-малко идния сезон, никой друг нямаше да има шанс да спечели първенството във Висшата лига."