Миналогодишният шампион на Висшата лига Манчестър Сити постигна успешно обжалване, след като отборът беше изваден от Шампионска лига за следващите две години.

Решението беше отменено от Спортния арбитражен съд, след като бе наложено от централата на УЕФА за финансов контрол (CFCB) през февруари.

До наказанието се стигна заради "сериозни финансови измами" и нарушаване на правилото за финансов феърплей (FFP) от Сити между 2012-а и 2016-а.

Освен това наложената глоба на клуба от Манчестър пада до 10 милиона евро, след като първоначално бе наложена такава от 30 милиона.

След финалното решение УЕФА уточни, че Манчестър Сити не е нарушил правилата за спонсоране на клуба, каквото бе първоначалното становище. Проблемът (според УЕФА) се е получил заради лоша комуникация между отбора и футболната централа.

Новината не е позитивна за отборите, които се борят за място в Шампионска лига чрез класирането си във Висшата лига. Тя означава, че петото място в края ня настоящото първенство няма да дава право на участие в турнира.

Към момента местата до четвърто заемат Ливърпул, Сити, Челси и Лестър. Математически шанс да заемат трето и четвърто място имат още Манчестър Юнайтед, Уулвърхямптън, Шефийлд Юнайтед и Тотнъм.

Преди дни треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че е сигурен в правотата на отбора и очаква наказанието да бъде отменено. За последното се оказа прав.