Щастливите 13" е рубрика на Dir.bg за една легенда. Култовата игра на Български спортен тотализатор - Спорт тото 1 с неговите 13 мача, е ветеран на 64 години у нас и отдавна има народната любов. Всяка седмица ще ви представяме тези 13 мача, които могат да ви донесат съвсем немалки печалби.

Колонката с мачове можете да пуснете в пунктовете на Спортния тотализатор, но и онлайн - страницата www.toto.bg.

Този епизод от "Щастливите 13" идва с 44-ия за годината тираж на тотото. Мачовете в него са в събота и неделя, като този път предложенията са контролни сблъсъци на национални отбори и два клубни двубоя на север Залозите си може да направите до 12 часа на 5 юни (събота).

Ето и кои са "Щастливите 13" на Спорт Тото този уикенд:

1. Русия - България, събота - 19 часа

Този мач ще е генерална репетиция за "Сборная" преди началото на Европейското първенство, на което тимът е в група с Белгия, Финландия и Дания - напълно преодолима между другото.

За България това ще е втора контролна среща след тази срещу Словакия (1:1) и нашите ще искат да се представят достойно срещу още един силен европейски отбор.

Единственият ни сблъсък през новия век срещу Русия бе също приятелска среща през 2010-а, в която "Сборная" победи след ранен гол на Роман Широков.

2. Уелс - Албания, събота - 19 часа

3. Швеция - Армения, събота - 23,45 часа

4. Австрия - Словакия, неделя - 16:30 часа

5. Англия - Румъния, неделя - 19 часа

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Гарет Саутгейт вече посочи дългоочаквания от местните фенове състав на Англия и той на хартия изглежда впечатляващ. Не веднъж през годините обаче "Трите лъва" са имали сериозен контингент от индивидуалности, с които се провалят. Няма гаранция и че на това първенство няма да е така.

Това ще е последната контрола за англичаните преди шампионата, в който са в група с Хърватия, Шотландия и Чехия. Снощи англичаните победиха минимално Австрия в контролен мач, а интересното е, че румънците на два пъти ги изненадаха не толкова отдавна.

На Световното през 1998-а северните ни съседи победиха Англия с 2:1 в груповата фаза, а на Европейското две години по-късно триумфираха с 3:2.

6. Дания - Босна и Херцеговина, неделя - 19 часа

7. Люксембург - Шотландия, неделя - 19 часа

8. Молдова - Азербайджан, неделя - 19 часа

9. Нидерландия - Грузия, неделя - 19 часа

10. Норвегия - Гърция, неделя - 20 часа

11. Белгия - Хърватия, неделя - 21, 45 часа

Това изглежда като най-силната контролна среща преди европейския шампионат, тъй като противопоставя два силни съперника, които ще участват в него.

Става дума за сблъсък между вторите и четвъртите в света. Две нации с много класни футболисти ще си дадат дуел дни преди началото на първенството. Те за последно играха един срещу друг на световните квалификации преди Мондиал 2014. Тогава мачът в Белгия завърши 1:1, а в Хърватия "червените дяволи" спечелиха с 2:1.

Хърватия вече изигра една контрола и тя бе разочарование - 1:1 срещу Армения.

12. Гьотеборг - Елфсборг*

13. Юргорден - Йоребро*

(* Поради промяна датата на срещи № 12 и №13, за същите ще се изтегли служебен резултат)

Ето и прогнозите на Dir.bg за "Щастливите 13":

1. Русия - България - 1

2. Уелс - Албания - X

3. Швеция - Армения - 1

4. Австрия - Словакия - 1

5. Англия - Румъния - 1

6. Дания - Босна и Херцеговина - X

7. Люксембург - Шотландия - 2

8. Молдова - Азербайджан - X

9. Нидерландия - Грузия - 1

10. Норвегия - Гърция - 1

11. Белгия - Хърватия - 1