Юрген Клоп няма да води от скамейката Ливърпул срещу Астън Вила в събота, в последния домакински мач на отбора за сезона.

Мениджърът отнесе наказание от 2 мача (вторият е условен), задето обвини рефера Пол Тиърни, че "има нещо срещу отбора му".

Съдията ръководи мача срещу Тотнъм, който всъщност бе спечелен от Ливърпул с 4:3, но решенията му влудиха германеца и той атакува агресивно четвъртия арбитър след победния гол в последните секунди.

След това даде и интервюто, в което каза, че това не е първи случай, в който Тиърни ясно показва, че не харесва отбора му.

Скандалът се разрасна и отвъд това, след като Клоп намекна, че е чул неособено приятни думи от самия рефер след мача.

Шефовете на Асоциацията на професионалните футболни съдии - защото те са такива в Англия, защитиха техния човек и поискаха наказание за Юрген.

И той бе санкциониран днес за 2 мача, като вторият е под условие и ще влезе в сила едва в края на идния сезон, ако той повтори провинение край тъчлинията.

В събота се очаква сбогуване на феновете с любимеца на агитката Роберто Фирмино, ветерана Джеймс Милнър, както и Алекс Окслейд Чембърлейн и Наби Кейта - карето спечели всяка възможна купа с Ливърпул в последните пет сезона. Договорите им изтичат и няма да бъдат подновени.

Вероятно Клоп няма да издържи и ще слезе на терена след края, за да е с футболистите си в този емоционален момент.