Кристиано Роналдо няма да играе в следващия мач на Ал Насър в Про Лигата на Саудитска Арабия. Португалската звезда получи един двубой санкция заради неприличните жестове, насочени към феновете на Ал Шабаб при победата на неговия отбор с 3:2 преди няколко дни.

Комисията по дисциплина и етика на футболната федерация на странта реши, че CR7 трябва да бъде наказан, след като в социалните мрежи набра популярност видео, в което се вижда как дразни с грозни действия привържениците на последния съперник на Ал Насър. Те от своя страна го провокираха с викове "Меси, Меси" - нещо, което не се случва за първи път, но явно все още продължава да дразни Роналдо.

Освен това португалецът трябва да плати и парична глоба в размер на 10 000 саудитски рияла (2461 eвро) на федерацията, както и 20 000 саудитски рияла (4962 евро) на Ал Шабаб, за да покрие разходите по подадената жалба.

Решението не подлежи на обжалване

Миналата година Кристиано се замеси в подобна случка, след като се хвана за слабините след загуба с 0:2 от Ал Хилал, но тогава се размина без каквито и да било последствия.

Роналдо ще пропусне днешното домакинство срещу Ал Хазм - последния в класирането отбор.

Досега през сезона 39-годишната легенда има 22 гола и 9 асистенции в общо 20 шампионатни мача. Ал Насър е втори, на 7 точки от лидера Ал Хилал.