Суперзвездите на Белгия са стигнали до физически саморазправа след загубата от Мароко с 0:2 на световното първенство по футбол в Катар.

Кевин де Бройне, Ян Вертонген и капитанът Еден Азар са разменили остри реплики и са налетяли един на друг, а Ромелу Лукаку е трябвало да ги разтървава според източници, близки до отбора.

Изненадващата победа на Мароко прати Белгия в много трудна ситуация, в която тимът трябва да търси задължителна победа над Хърватия в последния кръг.

Напрежението в тима се е увеличило, след като Кевин де Бройне каза пред медиите, че вероятно той и съотборниците му са "прекалено стари", за да вдигна световната купа.

Златната генерация на белгийците отиде в Катар с големи очаквания, още повече, че групата изглеждаше напълно преодолима. Още трудната победа над Канада обаче показа, че нивото на тима на Роберто Мартинес е много по-ниско спрямо миналото световно.

В русия преди четири години Белгия завоюва трето място след загуба на полуфинал от шампиона Франция и победа над Англия в малкия финал. В историята си "червените дяволи" имат и едно четвърто място от Мондиала през 1986-а в Мексико.