Жером Боатенг бе глобен от Байерн (Мюнхен), защото е напуснал столицата на Бавария без позволение, нарушавайки стриктните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19. З

Защитникът е оставил на заден план карантината, за да пътува до Лайпциг и да посети болния си син Джермар. На връщане към Мюнхен Боатенг е катастрофирал на магистралата, след като колата му е била без зимни гуми и той е изгубил контрол, "кацайки" върху крайпътна мантинела.

Щетите по колата са на стойност 25 хиляди евро. Сумата, с която от Байерн го глобиха не е оповестена, но баварците съобщават, че тя ще бъде дарена на мюнхенски болници.

"Знам, че да не казвам на клуба беше грешка, но мислех еиднствено за Джермар. Когато син се обади на баща си и не е добре, бащата се отзовава, без значение от времето", обясни Боатенг, цитиран от BILD.

"За него съм готов да приема всяка глоба. Все пак това е синът ми. Искам да видя дали има някой баща, който няма да отиде при четиригодишното си дете в подобен момент", добавя футболистът.