Европейското приключение на пловдивския Локомотив приключи във Франция.

Родният тим отново загуби от Страсбург с 0:1 и с общ резултат от 0:2 напусна Лига Европа.

Локомотив обаче няма от какво да се срамува, като и в двата мача се представи достойно срещу тима от френския елит, който триумфира с ранни попадения и в двата мача.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18952316/0131

Днес победният гол падна след само 5 минути игра и бързо поряза надеждите на Локомотив.

Грешка на капитана Димитър Илиев в центъра на терена подари топката на Ленар, а той изведе Люсиен Зои, който откри.

Нещата доста рано придобиха ужасяващ вид за Локо, който обаче не се предаде и подобно на мача на "Лаута" не бе надигран от противника си.

Пловдивчани обаче създадоха твърде малко в офанзивен план, а без чисто положение няма как да мечтаеш за обрат на френска земя.

След гола Страсбург заигра спокойно и без да рискува излишно успяваше да брани комфортния аванс, като почти не позволяваше опасни атаки от страна на българския си противник.

Нещата в офанзивен план за Локомотив не се получаваха. Единственото по-опасно положение дойде след удар на Карагерен, но той бе твърде слаб, за да затрудни белгиеца Матс Селс.

Това бе и единственият точен удар на Локомотив в мача, а с един шут в очертанията за 90 минути игра.

През втората част пловдивчани погледнаха по-смело към противниковата врата, а и нямаха друг избор.

Това пък отваряше пространства за френските нападатели, които пропуснаха няколко чудесни шанса, най-чистият от тях открил се пред Да Коща.

Най-чистата възможност за Локомотив дойде в 60-ата минута, когато двуметровият Стивън Езе бе забравен от отбраната, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

В последните секунди Локомотив дори вкара гол, но той бе отменен заради засада, като в тези мигове вече бе ясно, че Страсбург ще е крайният победител в сблъсъка.

Това започна да проличава още около 80-ата минута, когато сякаш пловдивският тим започна да се обезверява, а Страсбург спокойно чакаше краят.

И го дочака, за да празнува класирането си за плейофния кръг, където ще срещне немския Айнтрахт (Франкфурт).