Собственикът на “Левски” Наско Сираков определи Купата на България, която футболистите на отбора спечелиха, като “най-изстраданата”. 

“Сините” взеха Вечното дерби с ЦСКА с 1:0 и така детронираха големия си съперник за първи трофей от 13 години насам.

"Счупихме 13-годишен карък, но с оглед показаното на терена, заслужено и категорично спечелихме тази купа. До 15-ата минута имаше доста нервност в нашите играчи, но това е нормално. Повечето от тях са изключително млади. След това абсолютно категорично заслужихме купата”, заяви легендарният голмайстор на клуба.

“Преди 20 дни казах, че Левски се завърна, след като отстранихме Лудогорец. Може да не са ми повярвали, но този отбор е в самото начало на пътя. Всеки един от състезателите, а и целият отбор може да израсне много. Имаме нужда от няколко нови попълнения. Сигурен съм, че догодина ще бъдем по-силни. Тази купа е най-изстраданата, а и като последна сигурно ни е най-ценна. Купата на България за Левски е десертът, основното ястие е шампионската титла. Ще опитаме догодина да подложим на по-сериозен натиск отборите на Лудогорец и ЦСКА. Времето ще покаже дали ще успеем. Двете победи срещу Лудогорец дадоха голям импулс и самочувствие на футболистите. Още тогава показахме, че заслужаваме купата”, добави той.