Халфът на ЦСКА и националния тим - Кристиян Малинов, даде обширно интервю пред "dsport.bg". В него той говори както за клубния, така и за националния тим.

Работоспособността на Малинов не е тайна за никого, като от началото на сезона вече има 27 мача. В почти всички от тях, той е човекът навъртял най-голям километраж, а дори и виделият всичко във футбола Люпко Петрович, се смайваше от тичането му.

Попитан шеговито колко бели дроба има, Малинов бе категоричен: "Ми като всеки човек - един".

Разбира се, встрани от комичното объркване, Малинов сподели, че очаква ЦСКА да се намеси в борбата за челните места, а националният тим има големи шансове за класиране на Евро 2020.

"Нямам обяснение защо се получи тази поредица от слаби мачове в националния отбор. И там имаше три рокади за тези квалификации, които малко или много се отразиха. След многото натрупани загуби имаше и напрежение в нас футболистите и се надявам след победата над Чехия да тръгнем в правия път. Надявам се Ивелин Попов да размисли и неговото решение за оттеглянето от националният отбор да е плод на моментна емоция. Футболист с огромни лидерски качества. Признат от цяла Европа.

Първо да видим жребият утре и после, ще говорим за това какви са шансовете ни за класиране на европейските финали. В един мач всичко е възможно да се случи. Това какво, ще правим на финалите, ще го мислим после първо да се класираме. Според мен на терена капитанската лента и N10 не играят. Там играем всички. Не е най-важното кой, ще носи лентата и десетката. Аз мисля, че от по-опитните и хората с по-голям стаж трябва да се избере, кой да наследи Попов. Според мен и треньорът трябва да има думата на финала.

С ЦСКА очаквам да победим Ботев Враца. Треньорската рокада при тях, ще ги освободи малко. Предполагам, че ще ни затруднят, но ние ще си вземем своето. Антони Здравков е добър треньор, работил съм с него в младежкият национален тим и смея да твърдя, че на фона на действителноста във футбола ни, имахме добри резултати. Ботев Враца, ще се вдигнат, но след нашият мач. Имаме трудности с отбелязването на голове през първите полувремена на мачовете, но това е защото отборите срещу нас дават по-голям отпор, а в края на мачовете ние сме по-подготвени и за това ни се получава.

Бoдуров ни липсва много, но не искам да се бъркам в отношенията на президента и футболиста. Дебелият флумастер означава, че няма никаква надежда. Иначе няма спор какъв футболист е Бодуров и какви лидерски качества притежава" сподели той.