Националният вратар Димитър Евтимов подписа 18-месечен договор с Акрингтън Стенли и остава в Лига 1 на английския футбол.

Стражът имаше възможност да сключи контракт с Портсмут, имаше оферти и от отбори в Белгия, Холандия и Норвегия, но изборът падна върху Акрингтън.

Отборът в момента е в средата на таблицата в третото ниво на английската игра.

В събота гостува на Чарлтън, а Евтимов пътува със съотборниците си и може да започне като титуляр още в първия двубой.

След седмица предстои домакинство на Дарби Каунти за Купата на ФА (мачът е телевизионен, от 14,30 ч и ще се предава у нас), като се планира българинът да е на вратата. Евтимов е привлечен за първи вратар.

Акрингтън Стенли бе изчезнал от картата през 1966 г., въпреки че е основан през далечната 1891 г. Новият клуб отново се появи през 1968-ма, като се счита за наследник на оригиналния.

Заради ентусиазма на хората в региона около 35-хилядното градче в Ланкашър да спасят своя отбор преди половин век, за клуба има дори филм със заглавие: "Клубът, който отказа да умре". Това е и слоганът на официалния сайт на Акрингтън Стенли.

Мястото изглежда идеално за продължаване на добрия период за 25-годишния Евтимов, който направи силни игри за Бъртън Албиън през есента.

Двата тима са сходни като амбиции и статут (и имат по равно точки в Лига 1), но тук за българина изглежда категорично гарантирана позицията на №1.

Това е особено важно с оглед на факта, че Евтимов бе повикан в националния отбор за мачовете с Кипър и Словения през есента в Лигата на нациите и определено е в плановете на селекционера Петър Хубчев за предстоящите квалификации за Евро 2020.