Българските футболни национали се събраха в Разград, където проведоха първата си тренировка преди старта на европейските кваликации.

Родният тим започва пътя си към Евро 2024 в петък с домакинство на Черна гора именно в Разград, а три дни по-късно предстои и гостуване на Унгария в Будапеща.

Заниманието премина в добро настроение, като от него отсъстваше един от най-опитните - Антон Недялков.

Той пропусна последния мач на Лудогорец заради травма и е твърде вероятно да отпадне от сметките на националния отбор, но поне на този етап официално потвърждение няма.

По същото време за първа тренировка се събра и съперникът ни Черна гора, а от Подгорциа селекционерът на тима Миодраг Радулович заяви:

"Важно е да започнем по правилния начин, добрите резултати подобряват атмосферата в и около националния отбор. България е футболна страна, следим я особено покрай Младен Кърстаич, който донесе нова енергия.

Той подмлади отбора, българите играят много агресивно, искат да наложат темпото и ние трябва да отговорим на това. Промениха и системата на игра. Вижда се, че имат доста добро качество, но съм сигурен, че има с какво да им отговорим в Разград.

Тук са футболистите, които са в най-добра форма, които обичайно играят в клубовете си и които нормално могат да изнесат срещи на такова ниво с нужното желание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха позитивен уикенд, така че списъкът с контузените се сведе на три имена".

Макар първият мач на черногорците да е срещу България, основна тема в страната е това, което ще се случи три дни по-късно, а именно историческото гостуване на Сърбия в Подгорица.