Националният отбор на България по футбол замина в минорно настроение за Тирана, където утре от 19 часа ще изиграе контрола с Албания.

Двубоят със сигурност ще е последният за Младен Кръстаич начело, а сръбският спец отказа коментар пред медиите на летището.

Директорът на националните отбори към БФС Георги Иванов-Гонзо пък директно се скри от репортерите. За втори път, след като и след позорния мач с Литва, загубен с 0:2, той се изниза пред страничен вход и помоли приятел да шофира автомобила му.

Така единствен от държавния ни тим пред микрофоните застана капитанът Кирил Десподов. Той отново бе емоционален в коментара си за случващото се в отбора и заяви, че играчите " трябва да умрат на терена" в предстоящия мач с Албания.

И още - Десподов се подразни на въпрос за поемането на отговорност и иронично предложи сам да си подаде оставката, ако това ще помогне на тима за излизане от кризата.

"Да поемеш отговорност е в следващия мач да се представиш по различен начин. Никой от ръководството на БФС не е разговарял с нас след мача с Литва и няма някаква извънредни мерки. Аз за треньорска смяна не мога да коментирам, ние сме футболисти и не ни е това работата. За нас решението е да излезем и да умрем на терена следващия мач, дето се вика.

Всички искаха подмладяване на националния отбор. Кръстаич го направи и започна да гради нещо, което не бе правено досега. Първите мачове започнахме добре. Мисля, че когото и да питате, който разбира от футбол, ще каже, че се иска време.

Ако има нещо, критикувайте мен. А ако кажете, ще си подам оставката, няма проблем", завърши Десподов.