Националният отбор на България отпътува за Гибралтар, където утре от 21:45 часа наше време гостува на местния представителен тим в мач от Лигата на нациите.

След продукцията на момчетата от последната седмица вече гледаме със свити сърца и към гостуването на футболното джудже, съставено от полупрофесионални играчи с най-различни професии.

Националите ни отлетяха без своите шефове, като в Гибралтар няма да отидат президентът Борислав Михайлов, както и вицепрезидентите Йордан Лечков и Емил Костадинов.

Те бяха на двубоите на националите ни срещу Северна Македония и Грузия, по предварителен план е трябвало да ходят и в Гибралтар, но обидени от играта на тима, те няма да го направят.

Единствен официален представител на делегацията ни ще бъде Михаил Касабов, който изпълняваше ролята и на президент, докато Борислав Михайлов бе в оставка.

В мача срещу Гибралтар родният национален тим ще бъде бъде воден от Георги Иванов - Гонзо. Той застана на поста като временен вариант, като е изключено да остане там за постоянно.

Иванов категорично е отказал подобна опция дори да бъде обсъждана, а няма да е изненада, ако той напусне и поста на отговорник на националните отбори, съпричастен с оставката на Ясен Петров.

На летището Гонзо дори разкри, че се обсъжда доста любопитната и сериозна бройка от около 30 имена за поста национален селекционер, като по всяка вероятност човекът на този пост ще е българин.

"Не съм искал да бъда национален селекционер. Така се случиха нещата. Загубихме и Ясен Петров напусна. Изпълкомът е обсъждал някакви имена. След тези два мача ще обсъдим с президента кой да бъде селекционер на национал. Обсъдени са 20-30 човека. Има 600 треньори с лиценз. Ще избираме. Колко са качествени е друга тема", сподели той.