Преди спирането на Бундеслигата заради пандемията от COVID-19, по трибуните в Германия имаше обединение около една кауза - омразата към Дитмар Хоп. Чрез собствеността си в Хофенхайм милиардерът е изключение на правилото "50+1" и макар неофициално, притежава повече от 50% от акциите на отбора.

Хоп може рязко да се озове в друга роля - такава, в която не носи маската на злодей. Хофенхайм далеч не е единственият му успешен проект и години наред той инвестира в най-различни бизнеси и начинания.

Германецът е и основен инвеститор в компанията CureVac, която разработва ваксина среща коронавирус и изглежда е на прав път, след като грабна вниманието на Доналд Тръмп.

Вестник Welt am Sontag информира, че американският президент е предложил $1 милиард на компанията на Хоп, за да осигури ваксината "ексклузивно за САЩ".

"Ако разработим ефективна ваксина, то тя ще е в помощ на всички хора по света", гласи краткият коментар на Дитмар Хоп, който добавя, че CureVac няма никакво намерение да продава идеята си другиму.

Обществен враг №1 на ултрасите в Бундеслигата издържа Хофенхайм от началото на ХХI век.

Преди тимът да влезе в елита и да се сдобие с нов и модерен стадион, домакинските си срещи играеше на съоръжение, което носеше името на Хоп. Хофе до голяма степен олицетворява всичко, което феновете на клубовете с история и традиции не харесват, но сега нещата се простират отвъд терените и стадионите.