Засипаният от проблеми Рома най-после ще има поводи да се усмихне.

Любимото момче на всеки привърженик се завръща - Франческо Тоти преговаря с новите собственици на клуба за пост в ръководството.

Принца на Рим, който изкара цялата си кариера в екипа на Рома, бе спортен директор до юни миналата година. Тогава си тръгна без да атакува любимия клуб, но очевидно намекна, че нещата с боса Джеймс Палота и хората около него не му харесват.

Сега новият изпълнителен шеф Гуидо Фиенга, който бе доведен от поелите клуба нови собственици, лично е преговарял с Тоти. 43-годишната легенда (и тази дума в този случай е точно на място) ще приеме, твърди в. "Кориере дело спорт".

Франческо няма търпение отново да работи за Рома, но вече при хора, които имат доверие в това, което може да свърши - твърди изданието.

Американците от The Friedkin Group купиха клуба от Палота през лятото, като обещаха в следващите 4 години той да се превърне в основен фактор на европейския футбол.

Говори се не за бомбастични трансфери, а за залагане на академията и привличане чрез скаутска мрежа на най-добрите млади играчи не само на континента, като се копира донякъде модела на РБ Лайпциг и Залцбург.

Тоти опитваше да наложи мнението си именно в тази посока при предишните собственици, но не успя да го направи.

А иначе сезонът тръгна кошмарно за римляните с 0:0 във Верона, което впоследствие се превърна в служебно 0:3 заради безумна чиновническа грешка. Новината за завръщането на най-любимия син на клуба обаче със сигурност идва точно навреме.