Най-силният тим в Саудитска Арабия за последните години - Ал Хилал, няма намерение да остава по-назад от конкурентите в привличането на мегазвезди. То е новата мода на световния футбол, след като Ал Насър доведе в Рияд Кристиано Роналдо, а от няколко дни там е и Карим Бензема, суперзвездата на Реал.

След официализирането на държавния контрол върху четирите водещи клуба в лигата чрез Обществения инвестиционен фонд, ресурсите на тези грандове вече са неизчерпаеми.

И Ал Хилал, който игра четири пъти на финал в Азиатската Шампионска лига от 2017-а насам (два спечелени и два загубени), вече има двете си големи цели.

Жозе Моуриньо, треньор на Рома, е първата такава.

Португалският специалист е недоволен от липсата на подкрепа в Рим - финансова и дори вербална, от ръководителите на клуба си. Но не е ясно дали ще се реши на крачката към Залива. Все пак Специалния е на 60 години, печелил е шампионски титли в Испания, Италия и Англия, както и два пъти Шампионската лига...

Възможно е офертата да е твърде добра, за да бъде отказана. Все пак римският "Ла Република" твърди, че Жозе ще откаже, за да продължи още поне един сезон с "вълците".

Другото звездно име, което е мишена на Ал Хилал, е на Неймар от ПСЖ.

Днес в Бразилия се пише, че предложението е сходно с това, което получи Бензема, за да остави Реал и да иде на Изток - около 200 милиона евро на година.

Засега отговор няма, но е сигурно, че звездата напуска Париж.

Ал Хилал има и други опции, като се въртят имената на поне още пет европейски асове като вариант за тима.

Той се разделя с аржентинския си треньор Рамон Диас, което означава, че дори при отказ от Моуриньо, ще се оглежда и за голямо име за този пост.