Ситуацията с капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър става драматична, съобщи изданието от Гърция syrostoday.gr. То отразява събитията на няколкото острова около Миконос, един от които е Сирос, където снощи е арестуван футболистът.

И описва в детайли случилото се.

Най-скъпият защитник в историята на футбола, купен преди година за над 80 милиона евро в Юнайтед от Лестър, е на ваканция на острова. Той е там заедно с компания от десетина свои приятели. Сезонът на "червените дяволи" приключи едва преди седмица и те са в почивка, преди да се върнат за подготовката за новото първенство (стартира на 12 септември).

Половин час след полунощ вчера, компанията напуска нощния клуб "Фабрика", пред който ги чака миниван, ангажиран да ги прибере към хотела или да ги отведе към следващото заведение (не е ясно). До автомобила обаче има други британци, с които групата на Магуайър е влязла в пререкания още в клуба.

Стига се до сбиване, в което участват общо 11 човека, като деветима (с тях и футболната звезда) бият двама. Намесват се полицаи и всичко утихва за няколко минути, след което трима британци - сред тях и националният футболист на Англия, атакуват униформените, разярени от намесата им.

Ударен е служител на реда, но не се уточнява дали играчът е нанесъл ударите. Тримата са арестувани, но при задържането оказват съпротива, като е ударен още един полицай. И двамата са входирали искове за лека телесна повреда, нанасяне на словесни обиди и оказване на съпротива при задържане.

При вкарването им в полицейското управление, тримата отново буйстват, ругаят служителите, а приятелите им отвън опитват да нахлуят в сградата. Магуайър е предложил подкуп на висш полицай, който е ръководил взимането на отпечатъци и вписването на данните на задържаните в управлението.

Това също е надлежно описано и влиза в обвинителния акт.

Утре капитанът на Юнайтед се изправя пред местен съдия, като клубът организира пристигането на двама адвокати, които да го защитават - Елена Киригиани от Миконос и Константинос Даривас от Атина.

Клубът е в постоянен контакт с капитана си и е наясно със ситуацията, декларирайки по-рано днес, че ще окаже пълно съдействие на властите по случая.