Севиля е на финал в Лига Европа - турнир, който спокойно може да бъде прекръстен на Лига Севиля, след като повали в реванша Ювентус с 2:1 след продължения.

И с общ резултат 3:2 испанският отбор е за седми път пред прага на триумф в надпреварата. И шестте купи бяха спечелени от севилци в последните 17 сезона. Удивителна серия в турнира, която сякаш прави това Севиля да те бие в Лига Европа неизбежно - нещо като данъците и смъртта.

Реваншът бе невероятен мач, вероятно един от най-добрите в Европа за годината.

Ювентус поведе с гол на току-що влезлия като резерва Душан Влахович в 65-ата минута, след като и двата отбора изпуснаха отлични положения. Но само 6 минути по-късно друга резерва - Сусо, изравни с брилянтен далечен удар.

Редовното време не излъчи победител - 1:1, както и в първия мач, след като статистиките бяха впечатляващи.

В края те гласяха, че ударите бяха 31-16, а точните - 13-7 за Севиля. Шоуто бе изпъстрено с над 10 чисти голови положения.

В продълженията Ерик Ламела вкара с глава в 95-ата минута - още една резерва, за да прати Севиля на седмия финал в турнира през новия век.

Той ще е на 31 май срещу Рома в Будапеща.

Там няма да играе Маркос Акуня от севилци, изгонен доста предилено от рефера Дани Макели (Нидерландия) в 115-ата минута.

Вторият му жълт картон бе показан, задено забави изпълнение на тъч.

По-рано в мача същият Макели - най-слаб на терена, на фона на страхотната игра на отборите, не видя чиста дузпа за Севиля в 45-ата минута.

Куадрадо изрита Акуня и нямаше съмнение какво трябва да е решението, но дори и намесата на ВАР не промени нещата.