Антонио Конте и Тотнъм се разделят, съобщи клубът късно в неделя. Новината не е неочаквана, но въпреки това идва в момент, в който отборът все още се бори за единствената цел, която му остава за сезона - място в топ 4 на Висшата лига.

Италианецът напуска след 16 месеца начело на "шпорите", а последните две седмици направиха раздялата неизбежна. Английските медии писаха дори за "взаимна непоносимост" между двете страни.

И ако ви се струва пресилено, да припомним как Конте нарече играчите си егоисти, нападна дори шефа на клуба Даниел Леви за това, че няма успехи и трофеи от дълги години.

"Имаме 10 оставащи мача и трябва всички сили да са впрегнати в една посока - обяви в официално съобщение самият Леви след новината, че Конте вече не е мениджър на Тотнъм. - Длъжни сме да го направим заради феновете ни."

До края на сезона Кристиан Стелини, асистентът на Конте, ще води тима. Негов помощник става доскорошният играч на "шпорите" Райън Мейсън, който работи с младежки формации в клуба.

Стелини вече обяви, че няма да остане след месец май, а сега го прави само, защото е бил помолен от шефовете.

Така репутацията на Конте като човек, който не спестява мнението си, влиза в конфликти и не успява да се задържи дълго на едно място във футбола, получи ново потвърждение.

Антонио направи шампиони Ювентус, Челси и Интер, преди да поеме Тотнъм, но навсякъде си тръгваше с недотам добри чувства и от двете страни, а и сравнително бързо.

Това е и първият клуб, в който той не успя да вдигне трофей като наставник.