Германия се готви за осминафинален дуел от Евро 2024 срещу Дания в събота в Дортмунд, но подготовката е нарушена от неочакван "враг", който от няколко дни атакува лагера на Бундестима по въздух.

Невероятно нашестние на комари в базата на тима в Херцогенаурах, Бавария, първоначално предизвикваше усмивки и новини в любопитните хроники в страната, но се оказва, че нещата никак не са смешни.

В четвъртък и петък играчите са били принудени да трениран на закрито в супермодерния комплекс на "Адидас" и Германската федерация, тъй като терените отвън са били обилно напръскани с препарати срещу насекомите. 

Тяхната остра миризма, а и съдържанието им - опасно за кожата на играчите, са принудили щабът да избере занимания на закрито.

На пресконференцията днес, 24 часа преди мача, селекционерът Юлиан Нагелсман призна, че проблемът е доста сериозен:

"Това е истинска атака, нашествие. Цели облаци са. Първоначално играчите се справяха без проблем, но от един момент станаха твърде много и е невъзможно да се концентрираш в тренировките.

Препаратите ще помогнат, но при пръскането с тях игрищата временно са неизползваеми отвън.

За щастие, това е най-големият ни проблем."

Добрите новини са свързани с основния защитник Антонио Рюдигер, който тренира днес. Очаква се да е титуляр в събота срещу Дания, а това е жизнено важно за отбора, който ще е лишен от партньора му в центъра на отбраната Джонатан Та, който е наказан.

Мачът Германия - Дания е от 22:00 часа в събота, а предаването от Дортмунд е на БНТ 1 и БНТ 3.