Една от акуталните англисйки звезди на Висшата лига - Айвън Тони, който според мнозина незслужено не бе извикан от Гарет Саутгейт на Световното, официално бе признат за винове в нарушаването на правилата за залагане.

Разследването на Английската футболна асоциация доведе до обвинение в цели 232 нарушение на правилата в периода февруари 2017 - януари 2021.

Това в никакъв случай не означава "черно тото", а просто залагане на футболни двубои, което също е строго забранено за професионалните играчи.

На този етап нито английската ФА, нито от клуба на играча Брентфорд, нито самият той не разкриват повече подробности. Единствено се знае, че Тони ще има шанс до 24 ноември да изложи своята гледна точка по случая, преди да чуе наказанието си.

Твърде е вероятно той да получи забарана да не се състезава за няколко седмици. Пример от последните години е друг английски национал Киърън Трипиър, който изгоря за 10 седмици по същите обвинения.

Всички предположения са, че именно този проблем на Айвън Тони е коствал мястото му в Катар, а не спортно-технически му качества.

Тони се представя повече от блестящо от началото на сезона, като вкара 10 гола за 14 мача във Висшата лига.