Най-скъпият трансфер в историята на футбола - Неймар, приключва с ПСЖ по доста изненадващ за всички начин.

Докато при другата суперзвезда на клуба Килиан Мбапе говорим за трансферна сага и желанието на играча да заиграе в Реал, тук говорим за решение на парижани, които просто гонят Неймар, както твърди "L'Equipe".

Новото спортно-техническо ръководство на клуба в лицето на треньора Луис Енрике няма никакво намерение на разчита на Неймар, а шефовете не са оспорвали особено неговите идеи.

Както знаем ПСЖ поема по нов път, като вместо купуването на суперзвезди на килограм, отборът този път ще цели изграждането на истински отбор. Да, отново със скъпи играчи, но този път точните имена, които да пасват на идеите на треньора.

Видя се, че дори когат имаше Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар в атаката си, ПСЖ не успя да стори нищо повече от спечелването на титлата във Франция, а трупането на големи имена в състава не е точната рецепта за международен успех.

Меси вече е в САЩ и отдавна е забравил неособено успешния си престой в Париж, Мбапе е на ваканция и чака развръзката около своето бъдеще, а Неймар вече е получил съобщение, че на него няма да се разчита.

Бразилецът пристигна в Париж срещу 222 милиона евро през 2017-а. За шест години той вкара 118 гола в 173 мача, игра и финал в Шампионска лига с ПСЖ, но влиянието му върху клуба не бе това, които шефовете очакваха.

Освен това Неймар се замесваше в редица скандали и често професионалното му отношение към ПСЖ бе поставяно под доста сериозна въпросителна.

Няма яснота обаче как ще се процедира оттук насетне, защото Неймар има действащ договор, който може да реши да не прекратява. Разбира се, това е малко вероятно, защото интерес към бразилецът има, а последните слухове около него са свързани със саудитския Ал Хилал, където и личните му условия със сигурност ще са умопомрачителни.

"L'Equipe" твърди, че решението на хората в ПСЖ е категорично и дори до официална раздяла да не се стигне, Неймар пак няма да попадне в състава, като просто няма да бъде картотекиран за мачовете от Лига 1 и Шампионска лига.