Голямата звезда на бразилския национален отбор Неймар се обърна към селекционера Тите в емоционално изявление в социалните мрежи.

Десетката на Селесао благодари на Тите за работата му в тима, след като стана ясно, че специалистът с прякор професора напуска поста.

Той пое бразилците през 2016 година, като спечели Копа Америка през 2019-а и на два пъти отпадна на четвъртфиналите на световното първенство - от Белгия през 2018-а и сега от Хърватия.

"Преди да се срещнем лично, сме играли един срещу друг много пъти. Ако трябва да бъда честен, мислех, че си много досаден! Защото изградихте отбор, с който направихте всичко, за да ме победите и дори говорехте лоши неща за мен. Но съдбата си прави шеги, нали? Тя ви постави като треньор, а мен като номер 10.

Познавах ви като треньор и вече знаех, че сте много добър, но като човек сте много по-добър! Срещнахте ме и знаехте кой съм. И това е важното за мен. Пиша ви, за да ви благодаря открито за всичко: за всички указания, които ни дадохте, а те бяха толкова много.

Винаги ще бъдете един от най-добрите треньори, които някога съм имал или ще имам, и винаги ще ви хваля. Имахме страхотни моменти, но имахме и моменти, които ни нараняваха много - и този последен момент ще ни боли дълго време. Вие заслужавахте тази титла, ние всички я заслужавахме за всичко, което направихте и за всичко, от което се отказахте, за да се опитате да постигнете нашата най-голяма мечта. Но Бог не искаше това и ние ще издържим. Бог ни е дал всичко!

Благодаря ви, професор Тите, за цялото обучение! Ако има фраза, която никога няма да забравя, тя е "да бъдем психически силни" и ще трябва да сме много силни в този момент. Големи прегръдки, благодаря ви", написа Неймар в социалната си мрежа.