https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15511362/013100

Нападателното трио на френския шампион ПСЖ изигра много неубедителен мач при загубата от Ливърпул в Шампионска лига с 2:3.

Суперзвездите на отбора Килиан Мбапе и Неймар бяха най-силно критикувани след двубоя, а в упреците се включи и носител на "Златната топка".

Жан-Пиер Папен, който спечели отличието през 1991-а, нарече двамата нападатели "егоисти".

Легендата смята, че те поставят егото си над интересите на отбора, сред които е спечелването на Шампионската лига за първи път.

"Те не са герои, а егоисти. Какъвто и да е статута ти, трябва да играеш за отбора.

Във Франция имаме навик да превъзнасяме звездите. Защо в Ливърпул нямат такъв проблем? Защо Неймар изпълняваше защитни функции в Барселона?

Проблемът им не е във футболните качества, защото те са в тяхното ДНК. Те трябва да играят заедно и да помагат на останалите с таланта си.

Не трябва да им пука кой е звездата на отбора. Ако не разберат това, никога няма да спечелят Шампионска лига", категоричен е Папен, който направи страхотна кариера в Марсилия и Милан.

Французинът смята, че един от проблемите на ПСЖ е липсата на конкуренция в местното първенство.

"Те нямат този мач срещу силен отбор, в който да победят заедно. Нямат двубой, с който да превключат за големи победи в Европа, въпреки че са много силни", добави Папен.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/1464-54533/073100