Носителят на "Златната топка" Карим Бензема няма да играе на световното първенство в Катар. Нападателят на Франция е получил контузия на бедрото и няма да може да помогне на страната в защитата на титлата, завоювана преди четири години в Русия.

Новината официално бе потвърдена от френския лагер.

"Всички споделяме тъгата на Карим и му пожелаваме бързо възстановяване", написаха "петлите", за които това е трета основна фигура аут за шампионата, след като също заради контузии няма да играят халфовете Пол Погба и Нголо Канте. Кристофър Нкунку също напусна състава поради травма по-рано през седмицата.

До понеделник селекционерът Дидие Дешан трябва да извика заместник на Бензема. Първата среща на шампионите е на 22 ноември, когато техен съперник ще бъде Австралия. Има шанс Карим, който е с 37 гола в 97 мача за страната си, да бъде заместен от Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед.

"Изключително съм тъжен, защото този турнир бе една от големите цели пред Карим. Въпреки този проблем, продължавам да имам пълна вяра в тази група и ще направим всичко по силите си, за да отговорим на предизвикателството, което ни очаква", каза селекционерът Дешан.